Om mig

Mitt namn är Hanna Gunnarsson och jag är medlem i Vänsterpartiet sedan 2002, kommunpolitiker i Lund sedan 2004. Jag är Vänsterpartiets representant i kommunstyrelsens arbetsutskott (KSAU), den så kallade "kommunledningen". Sedan valet 2006 sitter jag i kommunfullmäktige. Då var jag under större delen av mandatperioden kommunfullmäktiges yngsta ledamot.

Jag har den stora förmånen att kunna leva på mina politiska uppdrag, och just nu är kommunpolitiken min huvudsakliga sysselsättning. Flera av de uppdrag jag har innebär att man har ett årsarvode som betalas ut månatligen. Tillsammans med mötesarvode i kommunfullmäktige och kommunstyrelsen ger det en ganska "vanlig" lön efter skatt. Jag är lite skeptisk till vara "heltidspolitiker", men det är skönt att i vissa perioder kunna ägna sig helhjärtat åt politiken och inte behöva springa mellan olika sysselsättningar och hela tiden behöva göra hårda prioriteringar. 

Jag är utbildad lärare med examen från Malmö högskola, i samhällskunskap och religion för högstadiet och gymnasiet. Jag har dock aldrig jobbat som lärare, om man inte räknat två somrar som språkreselärare i England. Utöver och som en del av min lärarutbildning har jag läst en hel del religionsvetenskap i Lund, med inriktning på islamologi. Under några år var jag heltidsarvoderad inom studentkårsvärlden i Lund, som generalsekreterare på Lunds universitets studentkårer (LUS) samt som ordförande på Humanistiska och teologiska studentkåren (HTS), som jag även var med och byggde upp. Jag var även (icke-arvoderad) styrelseordförande för tidningen Lundagård. Jag har även arbetat med studentbostäder på Lunds universitet. 

Jag bor i Revingeby, två mil utanför Lund i en helt vanlig hyreslägenhet. Jag trivs väldigt bra med att bo på landet och pratar ofta och gärna gott om min by!

Kontakta mig gärna på hanna.gunnarsson@vansterpartiet.se om du har några frågor eller funderingar!

Nuvarande politiska uppdrag 
kommunfullmäktige
kommunstyrelsen 
kommunstyrelsens arbetsutskott
kommunstyrelsens miljö- och hälsoutskott samt allergikommittén
barn- och skolnämnden 
kommunfullmäktiges valberedning 
kommunfullmäktiges demokratiberedning 
krisledningsnämnden 
partiföreträdare/politisk företrädare för vänsterpartiet 

Tidigare uppdrag
barn- och skolnämnd Lund öster, vice ordförande
utbildningsnämnden, andre vice ordförande
arbetsgivarutskottet, andre vice ordförande