tisdag, augusti 17, 2010

Bygg mer - överallt!Nyss hemkommen från styrelsemöte med byföreningen. Det är en trevlig styrelse, där man får reda på lite skvaller om byn och pratar om vad vi kan göra för trevliga saker här. Den leds av en man som jag känner från min politiska nämnd, från den moderata sidan. En mycket bra byföreningsordförande som skriver krönikor om vad som händer i byn i Skånskan ibland.

Jag sitter i arbetsgruppen för byutveckling (såklart). Våra viktigaste frågor är utbyggnad av byn, kollektivtrafiken och cykelväg till Sandby. Idag rapporterade jag om ett ärende som kommer upp i Byggnadnämnden i veckan, om en utbyggnad av byn i norr, runt om kyrkan. Det är en utbyggnad som (precis som så många andra projekt) har diskuterats i flera år, men där det nu verkar röra lite på sig. Det är en utbyggnad av villor, vilket är helt okej då Revingeby har en stor andel hyresrätter (i en av dessa ska två vänner till mig flytta in snart, jippi!).

Utbyggnaden av Revingeby är inte bara viktig ur ett större perspektiv, där Lunds kommun måste få fler bostäder byggda för att råda bot på bostadsbristen. Vi ser resultaten av den just nu. Idag anlände alla internationella studenter, och jag hoppas att alla fick boende, även om jag vet att så förmodligen inte var fallet. Lunds bostadspolitik får underkänt av både oppositionen och studentorganisationerna. Fler villor i Revingeby ger vid bästa resultat ett par lediga hyresrätter någonannastans, när folk flyttar.

Men utbyggnaden av byn är framförallt viktig i det lilla perspektivet - vårt perspektiv, vi som bor här. För att säkra existensen av den lilla service vi har, busstrafiken, skolan och förskolan, måste byn få fler invånare. Då den mesta av marken runt om byn ägs av militären kan vi inte bygga på så många ställen. Så förhoppningsvis blir det inga fler stopp i det nu aktuella projeketet!

(Byföreningen diskuterade även trevliga saker som ölprovning och öppet hus i Möllan, som även den ägs av militären, och viktiga saker som avkörningsfält på vägen vid västra infarten)