fredag, mars 29, 2019

Valkampanj i Falun - Rösta V i omvalet 7 april!




Idag har jag och tre av mina riksdagskamrater varit i Falun och kampanjat i Faluns omvalskampanj. Den 7 april kommer kommunalvalet i Falun att göras om, eftersom 145 förtidsröster slarvades bort efter valdagen i september. Det låter inte som så många, men med tanke på hur tajt mandatfördelningen var i Falun (Vänsterpartiet förlorade ett mandat bara på grund av en enda röst!) så beslutades att det var bäst att göra om kommunalvalet. 

Vi var några som tänkte att det kunde vara roligt att få tillbringa en av våra mötesfria fredagar med flygbladsutdelningar och väljarsamtal i Falun, så vi bestämde oss för att åka dit. Och vilken fantastiskt trevlig dag vi har haft! Riksdagsuppdraget innebär ju många möten, läsande och skrivande på kontoret, så en hel dags aktivism var verkligen efterlängtat. 

Under dagen blev det flera riktigt bra samtal om jämlikhet och satsningar på välfärden, och vi fick många hejarop och dessutom en ny medlem! Stort tack till partikamraterna i Falun för att vi fick komma och hälsa på. Lycka till i slutspurten och så hoppas vi på ett framgångsrikt valresultat!