söndag, november 24, 2013

Motion, frisk luft och vänsterpolitik!

Min söndagseftermiddag användes till att dela några hundra flygblad i brevlådor i Södra Sandby. Vi var fyra partikamrater i Sandby och ytterligare fyra i Veberöd och Genarp. Runt 1000 flygblad blev det allt som allt. Trots novemberkylan var det en härlig promenad, man håller sig ju varm om man håller sig igång! (Att jag sedan gick vilse i östra delarna av Södra Sandby påväg tillbaka till busstationen är en annan historia. Note to self: Lämna inte ipaden hemma, då går du vilse.)

Det här året har Vänsterpartiet Lund delat ut 50 000 flygblad i bostadsområden i olika delar av Lund. Femtiotusen! Ett stort antal kamrater har lagt många timmar av sin fritid på att gå runt i bostadsområden, inte bara för att få motion och frisk luft, utan också för att sprida vänsterpolitik med vår syn på världen vi lever i och hur vi ska göra den bättre. Det är otroligt fint.

Som kommunpolitiker hinner man tyvärr inte vara med så mycket på utdelningar och allmänpolitiska diskussionsmöten. Min kalender håller mig istället fångad i kommunpolitiska möten många kvällar i veckan. Men en obokad söndag som idag har man alla möjligheter att få motion och frisk luft i kombination med lite sightseeing på hemmaplan.

Vänsterpartiet Lund är idag en partiförening som mår väldigt bra. Vi har ökat både antalet medlemmar och antalet aktiva medlemmar rejält det senaste året. Under ledning av Abe och Jenny, våra kommunikationsexperter, har en aktivistgrupp startats. Aktivistgruppen är spjutspetsen i en organisation som ger oss möjlighet att dela ut stora mängder flygblad, hålla diskussionsmöten och skriva debattartiklar. Valrörelsen började för längesedan!