torsdag, juli 03, 2014

Almedalen, dag 4, onsdag

- Lunds universitets alumnifrukost. Skånska politiker diskuterade politikers läsning och bildning utifrån boken "Statsministerns sommarläsning" skriven av två litteraturprofessorer i Lund. På scen stod 6 män i medelåldern. Prorektor Eva Wiberg räddade situationen något.
- Kort session på "Den gyllene medelvägen? Ett samtal kring kommunernas framtid" där frågan om en ny kommunreform lyftes. Isåfall: Pax för Lomma!
- (G) som i Gud : "Tankar om tid och 24/7-samhället". Ett fantastiskt bra seminarium (bäst hittills?) om sociala medier, nedkoppling och avkoppling med bland annat tidsgurun och fysikern Bodil Jönsson. Nyanserade och bra diskussioner om att vara tillgänglig dygnet runt. Panelen gav tre tips: 1) Skratta mer 2) Bestämma sig för vad som är viktigt 3) Ta paus för reflektion.
- Idrottens dag: "Pia Sundhage och Erik Hamrén om fotbollens ledarskap". Ett riktigt bra seminarium där våra två fotbollsförbundskaptener fick varsin halvtimme att utveckla sig syn på ledarskap. Hamrén pratade en del om idrottens betydelse i skolan (som tidigare idrottslärare) och Sundhage pratade om att arbeta tillsammans och attitydens roll för framgång. Också ett "bäst hittills"-seminarium 
- Ibn Rushd studieförbund: "Begränsar alkoholnormen det offentliga rummet för muslimer?". Tankeväckande om alkoholnormen, om ett projekt inom Ibn Rushd för att diskutera hur man som nykterist förhåller sig till alkohol. Riktigt intressant. 

Miljöpartiets tal i Almedalen. Vi gick strax innan den var klart för att ta plats för den årliga politiska allsången. Som vanligt glatt, varmt, högljutt och skojigt!