tisdag, oktober 20, 2009

Ny hemsida för LKF



LKF, Lunds kommunala fastighetsbolag, ska under novmember månad äntligen få en ny hemsida! Detta kan tyckas som en obetydlig politisk fråga - men tvärtom! Personligen tycker jag att detta är ett mycket stort framsteg för Lund.

LKF har en otroligt lång kö. Väldigt många människor vill bo i Lund och bostadsbristen för ungdomar och studenter är enorm. Med den bakgrunden kan man tycka att LKF borde ha en effektiv hemsida för att personer som står i kö ska känna till hur de ligger till och kunna leta lägenhet på ett smidigt och effektivt sätt. Men icke. LKF:s nuvarande hemsida är en katastrof. Det går inte att se planlösningar, det finns väldigt få foton av hus och lägenheter, och när man väl står i aktiv kö sitter man passivt och väntar på att man ska få brev med lägenhetserbjudanden hemskickade.

Tack och lov ska alltså LKF göra om sin hemsida, så att man som bostadsökande själv kan gå in och se vilka lägenheter som är lediga, hur de ser ut (foton och planlösningar), vilken våning de finns på, om det finns hiss, uteplats, balkong eller annat relevant, samt hur lång kötid som krävs (d.v.s. vad andra intresserade har). När man hittat en man gillar anmäler man sig och blir kontaktad om man är den som har stått i kö längst. På så sätt kan man till viss del själv bestämma sin kötid, genom att antingen anmäla sig på många lägenheter eller på väldigt få, i ett visst område. Förebilden är bland annat Kristianstad. Jag gillar också Helsingborgs hemsida.