måndag, november 05, 2007

valberedningsarbete i Stockholm

För övrigt spenderades helgen återigen i Stockholm på uppdrag för ungdomsförbundet. Satt och lyssnade på förbundsstyrelsen hela helgen. De diskuterade dokumenten inför kongressen i mars. Det var lite drygt att bara sitta och lyssna, men det är ju det som valberedningsarbetet går ut på.

Hann med att göra Stockholm lite också. Söndagseftermiddagen spenderades på Nationalmuseums Alexander Rosslin-utställning - ett hundratal 1700-tals porträtt (med allt vad det innebär av flärd...). Det var en mycket vacker utställning. Självklart är det ju så att porträtten av 1700-tals aristokratin är mycket yta och att det skiljer sig mycket från hur vanliga människor levde. Men det som slog mig mest var hur fruktansvärt många människor 1700-tals adeln bestod av (friherrar, grevar, prinsar, prinsessor, diplomater...), och hur många av tavlorna som är i privat ägo!

För övrigt vann Handels idag kampen för kollektivavtal mot Videomix. Heja!

För övrigt är Lantz i PI ett mycket underhållande program. Skämtet nedan fortsatte i ganska långa haranger om det där med att betala eller inte betala skatt...

"Regeringen kan innehålla spår av nötter... men det stämmer ju inte. Regeringen
innehåller bara nötter... och spår av skattemoral"