torsdag, september 27, 2007

Kommunfullmäktige 27 sept. del 3

Jag har ställt en fråga till tekniska nämndens ordförande (m). Det kan man göra när man har konkreta (aktuella) frågor som man sedan debatterar enbart frågeställaren mot den som svarar (till skillnad från en interpellation, där alla får vara med och debattera, och där svaret måste komma skriftligt till alla ledamöter innan mötet).

Fråga till tekniska nämndens ordförande Tomas Avenborg (m)

I lördags, 22 september, var det den internationella bilfria dagen. Detta uppmärksammades på många håll i världen. I Lund firades dagen med en miljöbilsutställning på Mårtenstorget. Lund var alltså inte bilfritt, utan fylldes med ännu fler bilar än vanligt.

1. Anser du att miljöbilar inte är bilar?

2. Kommer du att arbeta för att Lund blir bilfritt på riktigt nästa år den 22 september?

Avenborg svarade att ja, miljöbilar är bilar. Sedan sa hanatt han tyckte det var ett bra evenemang att visa miljöbilar. Det hade gettmycket medial uppmärksamhet och det är ju bra att köra miljövänligt om manväljer att köra bil. Men poängen med den bilfria dagen är ju att man inte skavälja bilen, utan cykla, gå eller åka kollektivt istället! Så jag uppmanadehonom att till nästa år tänka på alternativ som är verkligt bilfria, och detsvarade han inte på. Kanske kan man säga att han såg lite skamsen ut...