torsdag, september 27, 2007

Kommunfullmäktige 27 sept. del 4

Nu har vi en votering om huruvida vi ska avgöra ärendet om vilka dagar vi ska ha budgetmöte nästa år. Eftersom borgarna av någon anledning inte har kunnat bestämma sig så har vi nu bordlagt detta ärende och ska alltså vänta med att avgöra vilka datum vi ska ha möte. Hur svårt kan det vara att bestämma sig för om det ska vara 12-13/6 eller 18-19/6.

Det här mötet har tagit väldigt lång tid. Det har varit många äldre män uppe i talarstolen och upprepat sig själva. De tycker uppenbarligen om att höra sina egna röster. I ärenden som handlar om viktiga stridsfrågor och budgeten måste debatten få ta tid. Men nu har vi ägnat mycket tid åt frågor som inte kan anses vara kontroversiella. Det är underligt. Även om det ibland framkommer nya saker och nya yrkanden, så är det väldigt ofta så att ärendena redan är avgjorda när de hamnar i kommunfullmäktige. Nu har en moderat stått i talarstolen länge för att bara konstatera i slutet av sitt anförande att alla partierna var eniga i byggnadsnämnden om den detaljplan vi nu ska ta. Nu fortsätter en sosse med att konstatera att vi är överens och att denna detaljplan är viktig. Vi hade förmodligen kunna klubba den ganska snabbt, om de medelålders vita männen inte varit så angelägna om att stå i talarstolen för att höra sina egna röster. "Det är viktigt att planen inte försenas", säger centerpartisten. Men vad bra, då kanske vi kan klubba den nu!?

Sverigedemokraterna var uppe och ställde en fråga tidigare, där de kritiserade en konstutställning som är på Kulturen just nu, som enligt sd innehåller perversa och omoraliska konstverk. Det borde inte skattebetalarna finansiera (Lunds kommun ger ett litet bidrag till Kulturen, som är fristående). Det var lite skojigt. Vi hoppas i konsekvensens namn att de lappar som skickas i salen inte innehåller perversiteter.