torsdag, juni 17, 2010

Budget KF 2010: folkpartiet



Det är svårt att blogga om vad Tove Klette från folkpartiet säger. Hon inledde med att konstatera att Lundaborna måste vara underliga masochister (!) som väljer att bo kvar när allt är så hemskt och dåligt som vi i oppositionen får det att framstå.

Klette berättar för lundaborna hur mycket pengar kommunen har, att det kan vara lite krångligt att läsa budgeten och att minus betyder plus.

Lund har många duktiga ungdomar, menar Klette, som har varit på konferens med ungdomarna vilket var mycket trevligt. Björn och Yngve var också med. Allt var mycket fint, bra och optimistiskt. Det är speciellt bra att ungdomarna funderar över vilka varor och tjänster vi konsumerar och att alla tar sitt ansvar att tänka klimatmässigt och bra.

Klette tycker det är bra att det finns värdinnor i trygghetsboendena, och att de äldre har gemensamma lokaler där de kan äta tillsammans, men ändå ha en egen lägenhet. LKF ska bygga 25 trygghetsbostäder i Lund. Fönsterputsning ska ingå i hemtjänsten och en volontärförmedling startar i november.

Oppositionen kommer, menar Klette vidare, alltid med överbud! Men att även sossarna har gått den vägen, och påminner att vänsterpartiet "på den tiden de var kommunister", sålde Grand Hotel varje år för att få ihop pengar. Konstgräs och 100 nya lärare, menar Klette, är inte seriöst.

Folkpartiet kommer, om de vinner valet, införa gratisresor på bussarna för äldre över 75 år i lågtrafik. Men de vet inte riktigt vad det kommer att kosta. De vill även införa Fontänhus, rehabilitering för personer som varit i kontakt med psykiatrin, med fokus på arbete och gemenskap.