torsdag, juni 14, 2007

kommunfullmäktige, del 3, torsdag 14.30

Årets bästa boendekommun! (?)
Kommunstyrelsens ordförande berättade nyligen att Lund idag har blivit utsedd till årets bästa boendekommun. Det var ju trevligt. Vi har tidigare varit bästa skolkommun och bästa ungdomskommun.

Den spontana kommentaren är - vaddå bästa boendekommun? Här finns ju inga bostäder! Det handlade visst även om att man skulle ha låg skatt. Jaha. Låg skatt är inte ett självändamål!

Tidigare har jag skrivit om att hyrorna för nybyggda lägenheter kommer att öka dramatiskt nu när regeringen har tagit bort hyreslägenhetssubventionerna. Nu när vi har fått denna utmärkelse kommer säkert många att vilja flytta hit - synd bara att det inte går att bo här om man är en vanlig människa med en vanlig inkomst.

uppdatering 19.20
Nu har ett av de moderata kommunalråden kommit tillbaka från hufvudstaden och presskonferensen där. Han hade med sig en stor blombukett och ett diplom med texten "Här är det bäst att bo: Lund". Var ska vi hänga det, frågade han sig. Miljöpartisten på raden framför mig mumlade ett svar: "På Piletorp kanske..." Piletorp är Lunds härbärge dit de hemlösa hänvisas. Undrar vad de som inte har tak över huvudet tycker om Lund som boendekommun.