fredag, juni 15, 2007

Kommunfullmäktige, del 8, fredag 09.00

"Det räcker inte att tänka länge, man måste tänka rätt också" - miljöpartist
"Jag vet inte vem det var som sa det, men det var nog någon som jag borde samarbeta med och som borde samarbeta med mig" - vänsterpartist

Godmorgon. Andra dagen på budget-kommunfullmäktige-mötet. Jag är ingen morgonmänniska så detta är lite plågsamt. Men snart finns det stora mängder (gratis) kaffe till vårt förfogande, så det ska nog lösa sig. Vi har nu gått in på servicenämnden, den nämnd som helt enkelt servar de andra nämnderna samt fixar sånt som gräsklippning och annat nödvändigt.

Bygg om Högevallsbadet!
Vi och (s) vill att Lund bygger om Högevallsbadet, vilket kostar 293 miljoner. Det är inte småpengar det. Helene Westman (s) höll precis ett mycket bra inlägg om detta. Badet måste byggas om av många olika anledningar. Det är hög belastning på badet och det finns stora arbetsmiljöbrister (ljudnivån exempelvis) samt problem med de nu nästan 30 år gamla reningsmaskinerna som inte uppfyller dagens krav samt drar otroligt mycket energi. Borgarna vill istället renovera lite, för 60 miljoner, och hoppas att reningsanläggningen ska hålla några år till. Ingen långsiktigt hållbar lösning, anser vi. Det ska tilläggas att Kultur och Fritids-nämnden står bakom detta förslag.